You are currently viewing «Σκιτσογραφίες 5×5»: Κατερίνα Παναγιωτοπούλου

«Σκιτσογραφίες 5×5»: Κατερίνα Παναγιωτοπούλου

Μακρυγιαλού
Πάνω στον γαλάζιο τοίχο κρεμόταν το καλοκαίρι. Χώραγε μέσα του μόνο ένα σπίτι, ένα δέντρο και τον χωματόδρομο, που κατέβαινε προς τη θάλασσα· η γυναίκα με τα φαρδιά φουστάνια έγραφε σαν κουκίδα πάνω του. Με τα χρόνια, ο μισός τοίχος γκρεμίστηκε και ο άλλος μισός άλλαξε χρώμα. Τίποτα δεν έμεινε ίδιο μόνο μια εικόνα, που κουβαλάει χίλιες μνήμες. Για μένα η Μακρυγιαλού ήτανε όνειρο, φυγή, θάλασσα και έγινε νοσταλγία, αντίληψη, λέξη, επιστροφή.


                                            photo by Liv Hale

Μύχια
Στα μύχια της ανθρώπινης συνείδησης φιλοξενούνται συναισθήματα απόλυτα και ειλικρινή. Εκεί μέσα κανακίζεται η άκρατη χαρά και παρηγορείται ο βαρύς ο πόνος. Εκεί οι θύμησες των πράξεων συγκρατούν τον ενθουσιασμό και κρύβουν το παράπονο, την ντροπή, την ενοχή. Στα μύχια της ψυχής μου σεργιανάω, κάθε φορά που μια εικόνα θα με στείλει για να γνωρίσω φλέβες άγνωστες, καλά κρυμμένες κάτω από πολλά στρώματα λήθης.

Έρωτας
Φορές ο έρωτας είναι ζωή, πόθος, αναζήτηση και εμπειρία και άλλες φαντάζει πόνος υπερεκτίμηση, απόρριψη, απογοήτευση και πάθος. Ένα βίωμα είναι ο έρωτας· στιγμές μπορείς να πεις πως είναι και ευτυχία, που όμως εκτιμάται εκ των υστέρων. Γιατί ο έρωτας, την ώρα που τον ζεις, είναι ένα πέλαγος και πρέπει να το διασχίσεις αλλιώς θα σε πνίξει.

                                 by Christian Schloe Schon

Ζωή
Η ζωή, μέχρι τώρα, μού πρόσφερε ένα ταξίδι απλόχερα γεμάτο από δημιουργία, περιεχόμενο, εμπειρία, αντοχή, επανάληψη, συνέπεια, ενδιαφέρον, ανησυχία, αγάπη, απογοήτευση, απόλαυση, φόβο, τόλμη, δειλία, πόνο και πολλές ακόμα λέξεις, ανύποπτα ειπωμένες και ανείπωτες. Κρατάω τη λέξη «Υγεία» για τη συνέχεια της πορείας μου, για να την κάνω ευχή να τη μοιράσω σε όλους.


                                      by Osvijesti Nesvjesno

Σπουδές
Μετά από πολλά χρόνια προσφοράς στα χρηματοοικονομικά, άφησα πίσω μου το χρήμα και κράτησα τον χρόνο και τα χρώματα. Γιατί, μπορεί ο χρόνος να είναι χρήμα όμως το χρώμα και η δημιουργικότητα τον γεμίζουν ενδιαφέρουσες εμπειρίες. Έτσι, η Σκηνογραφία με βοηθάει στο στήσιμο μιας αληθινής εικόνας και η Γραφή, με συνέπεια και επιμονή, στην αφήγησή της και στην αναδημιουργία της.

Βιογραφικό

Η Κατερίνα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε το 1956 στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας. Σπούδασε Σκηνογραφία – Ενδυματολογία. Εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην κατεύθυνση της συγγραφής. Συμμετέχει στη συντακτική ομάδα του λογοτεχνικού περιοδικού «Μανδραγόρας». Η συλλογή διηγημάτων της «Η Μακρυγιαλού και άλλες ιστορίες» εκδόθηκε, τον Μάρτιο του 2017, από τις Εκδόσεις Εντευκτηρίου. Ποιήματα και διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και ιστοχώρους.

Λένη Ζάχαρη

Η Λένη Ζάχαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία και Ιστορία στο ΕΚΠΑ. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή "Να με λες Ελένη", από τις εκδόσεις Λέμβος. Αρθρογραφεί στο Περί ου.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.