You are currently viewing Όσκαρ Ουάιλντ: Το φάντασμα του Κάντερβιλ. Εκδόσεις Νίκας

Όσκαρ Ουάιλντ: Το φάντασμα του Κάντερβιλ. Εκδόσεις Νίκας

Η οικογένεια του Αµερικανού πρεσβευτή Χέραµ Ότις µετακοµίζει στην αγγλική επαρχία, στην περιβόητη βίλα των Κάντερβιλ. Μαζί µε τους τοίχους, τα έπιπλα και τη λοιπή οικοσκευή, ο θαρραλέος κ. Ότις αποκτά και το φάντασµα του σπιτιού: τον Σερ Σίµων Κάντερβιλ, τον παλιό ιδιοκτήτη. Κηλίδες αίµατος καθαρίζονται και ξαναεµφανίζονται, παγωµένα χέρια ακουµπούν ανύποπτα σώµατα και βαριές αλυσίδες σέρνονται µες στη νύχτα. Το φάντασµα, κουβαλώντας χρόνια εµπειρίας, κάνει τα αδύνατα δυνατά να φανεί αντάξιο της τροµερής του φήµης. Θα καταφέρει να τροµάξει τους Ότις ή µήπως θα βρει τον δάσκαλό του; Γιατί σκότωσε τη γυναίκα του και ποια τιµωρία φορτώθηκε εις τους αιώνες; Θα µπορέσει η µικρή Βιργινία να του χαρίσει, µε την ανιδιοτελή της προσφορά και την αγάπη, τη γαλήνη που λαχταράει; Θα περίµενε κανείς πως «Το φάντασµα του Κάντερβιλ» είναι µια τροµακτική ιστορία. Και θα µπορούσε και να είναι αν ο συγγραφέας της, ο υπέροχος Όσκαρ Ουάιλντ, δεν είχε άλλους σκοπούς. Ακροβατώντας στα όρια του παραµυθιού, ο διάσηµος συγγραφέας µάς βοηθά να κατανοήσουµε τι είναι Ζωή, τι σηµαίνει Θάνατος και γιατί η Αγάπη είναι πιο δυνατή και από τα δύο. 

«Ο θάνατος µου φαίνεται πως θα ’ναι πολύ ωραίος. Να κείτεσαι στη µαλακιά, τη µαυρωπή τη γη, µε τα χορτάρια που θα κυµατίζουν πάνω από το κεφάλι σου και ν’ αφουγκράζεσαι τη σιγαλιά! Να µην έχεις «χθες» και να µην έχεις «αύριο». Να ξεχνάς τον Χρόνο, να ξεχνάς τη ζωή, ν’ αναπαύεσαι στη γαλήνη»

Παυλίνα Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 3 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και έχει γράψει σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.