You are currently viewing Βάνια Σύρμου: ένα αφήγημα

Βάνια Σύρμου: ένα αφήγημα

Ευφορία

 

Τάξε μου, να σου πω τα ευχάριστα! Σήμερα είχα ρέντα στις πωλήσεις! Πέντε  συμβόλαια σε μια μέρα! Τρελάθηκε ο υπολογιστής! «Μπράβο Αναστάση!» και ξανά «Μπράβο Αναστάση!» με κεφαλαία  γράμματα στο chat της οθόνης  όλων των συναδέλφων, κάθε φορά που έκλεινε η συμφωνία. Βροχή τα μηνύματά τους με τα like. Να μην ξεχάσω να τους ευχαριστήσω αύριο το πρωί που έχουμε το καθιερωμένο  διαδικτυακό meeting  με τον επόπτη. Παραμονή Χριστουγέννων η αυριανή θα μου πεις, αλλά η δουλειά δουλειά.

Που λες, τέτοια χαρά είχα καιρό να πάρω!  Έσπασε η γκίνια, ρε αδελφέ, μετά από μια εβδομάδα  που μετά βίας έκλεινα ένα συμβόλαιο τη μέρα. Μέχρι και οι πελάτες το κατάλαβαν απ΄ τη  φωνή μου στο τηλέφωνο. «Εσύ, τι ανάγκη έχεις ρε μεγάλε; Μες στη καλή χαρά ακούγεσαι και λες και ωραία  το ποιηματάκι σου!», μου λέει ένας, «Ρώτα μας κι εμάς  αν έχουμε να πληρώσουμε τον λογαριασμό!». Λίγο πριν το τέλος της βάρδιας έλαβα  και συγχαρητήριο μήνυμα από τον προϊστάμενο. Με ενημέρωσε πως  με τα τελευταία  συμβόλαια έπιασα  και το σκορ του μήνα. Όπως καταλαβαίνεις, μου υποσχέθηκε και το μπόνους. Θρίαμβος σου λέω!  Ευτυχώς,  γιατί τον τελευταίο καιρό  είχε  αρχίσει τις γκρίνιες και τις συστάσεις   για αύξηση του χρόνου συνομιλίας.  Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις. Πλύση εγκεφάλου από το ακουστικό! Κι εγώ,  τι να του απαντήσω; Ότι  ενώ  έχουν πάρει τ΄ αυτιά μου φωτιά με τ΄ ακουστικά,  ο άλλος μου κλείνει το τηλέφωνο στα μούτρα, επειδή τον καλώ, λέει, σε ακατάλληλη ώρα ή μου κλαίγεται και δεν μ΄ αφήνει να σταυρώσω κουβέντα για «αλλαγή παρόχου ρεύματος σε πιο συμφέρουσα τιμή» και τα σχετικά! Δεν σου κρύβω πως ανησυχούσα για τη θέση μου. Έτσι την πάτησε κι ο Μάκης. Δούλευε κι αυτός απ΄ το σπίτι.  Δυο χρόνια στην εταιρεία και τον απέλυσαν τον προηγούμενο μήνα γιατί ήταν χαμηλά στις πωλήσεις.

Αχ! Λοιπόν, με χαλαρώνει που τα λέμε μετά τη δουλειά. Τρεις μήνες τώρα, η παρουσία σου στο σπίτι μ΄ έχει κάνει άλλο άνθρωπο.  Χαίρομαι να σ΄ έχω  δίπλα μου όταν δουλεύω. Να σε κοιτάζω στα διαλείμματα  και να παίρνω κουράγιο.  Να σε φροντίζω και να αποκτά νόημα η μέρα μου.  Ν΄ ανοίγω το πρωί το παράθυρο και ν΄ απολαμβάνουμε μαζί  το φως της μέρας. Να είσαι πάντα εκεί να μ΄ ακούς.

Μια στιγμή! Χτυπούν την πόρτα. Τέτοια ώρα; Ποιος να ναι; Δεν περιμένω κανένα. Σσσς! Μη μας ακούσουν! Δεν θα ανοίξω!  Δεν θέλω να δω κανένα. Άκου! Άνοιξαν οι διπλανοί. Είναι ζευγάρι.  Όλη μέρα λείπουν. Παραγγέλνουν κάθε βράδυ! Ο ντελιβεράς θα είναι πάλι. Ευτυχώς, λάθος κουδούνι! Αποφάσισα ξέρεις, τώρα στις γιορτές να μην ανοίγω σε κανένα. Με φτάνουν όσα ακούω στα τηλέφωνα  κάθε μέρα. Ξεκίνησα προχθές με  τη διαχειρίστρια. Δεν της άνοιξα κι ας χτυπούσε επίμονα, επειδή με είχε δει λίγο πριν να βγαίνω απ΄ το ασανσέρ. Δεν άντεχα πάλι  τα ξυνισμένα της μούτρα  για τα καθυστερημένα κοινόχρηστα. Ούτε και για τα ψώνια άνοιξα, όταν μου τα ΄φεραν χθες από το σούπερ μάρκετ. Τους ζήτησα να μου τ΄ αφήσουν στην εξώπορτα.

Καλύτερα οι δυο μας. Είμαι χαρούμενος που  θα περάσουμε  τα Χριστούγεννα μαζί! Δεν πρόλαβα  μόνο να στολίσω το σπίτι.  Υπερωρίες βλέπεις.  Έτσι κι αλλιώς, ποιος θα ΄ρθει;

Μήπως διψάς; Νομίζω πως χρειάζεσαι λίγο νερό. Η κατάλληλη στιγμή για να σου δώσω το δώρο σου! Δεν μπορώ να περιμένω ως αύριο! Ορίστε! Το καλύτερο λίπασμα στην αγορά για σπαθίφυλλα! «Μισό καπάκι  σε ένα λίτρο νερό, είναι ό,τι πρέπει για να ‘χεις πλούσιο φύλλωμα», συμβουλή του  ανθοπώλη στη γωνία.   Καλά Χριστούγεννα!

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.