You are currently viewing Λένη Ζάχαρη: «Σε τούτη την πατρίδα τι γυρεύω…»

Λένη Ζάχαρη: «Σε τούτη την πατρίδα τι γυρεύω…»

Έχουν περάσει πάνω από δέκα μέρες απ’ τη φριχτή εκείνη νύχτα στα Τέμπη.
Έχουν περάσει πάνω από δέκα μέρες κι αντί να έχετε παραιτηθεί ΟΛΟΙ από βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί, υπάλληλοι, προϊστάμενοι, υπεύθυνοι σε καίριες θέσεις – ήτοι κομματόσκυλα – οι μισοί ζητάνε συγγνώμη, οι άλλοι την κεφαλή της κυβέρνησης “επί πίνακι” – γιατί αυτοί είναι αθώες περιστερές- κι η κυβέρνηση γυρεύει τους ενόχους κυρίως μεταξύ των υπαλλήλων του ΟΣΕ!!!

Ρε! Δεν μας παρατάτε! Σκοτώσατε σε μια νύχτα περίπου 60 ανθρώπους εξαιτίας των πολιτικών παιχνιδιών σας! Ξεπουλήσατε μια Δημόσια εταιρεία – εσείς της Αριστεράς και της Προόδου – και ήρθαν και οι υποστηρικτές της Ιδιωτικής πρωτοβουλίας να την αποτελειώσουν!
Βέβαια η παρακμή του ΟΣΕ δεν ξεκίνησε μέσα σ’ αυτά τα χρόνια! Είναι πολλών κυβερνήσεων το έργο!
Γι’ αυτό και θα έπρεπε πολλοί να βρίσκονται Γονατιστοί στο Σύνταγμα και να ζητάνε συγγνώμη από τον λαό που του σκότωσαν τα παιδιά του!
Βέβαια από τότε που βγήκε το “συγγνώμη” χάθηκε το φιλότιμο, όπως λέει κι ο λαός. Όσο για “φιλότιμο”, ποιος το έχασε για να το βρείτε εσείς!

Νομίζετε ότι για ό,τι κάνετε θα πρέπει να βρίσκεστε στο απυρόβλητο! Ε, όχι! Έχετε κι ένα τσούρμο παπαγάλους που αγωνίζονται να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου για τα υπέροχα και μοναδικά “έργα” σας και πόσο καλά τα πάτε όλοι και νομίζετε πως «όλα είναι εντάξει και δεν πειράζει μωρέ, ας πεθάνουν και μερικοί, τι να γίνει τώρα;»!
Αλήθεια; Εσείς στέλνατε τα παιδιά σας με τα τρένα αυτά που μαζέψατε από τα σκουπίδια της Ελβετίας – οι φίλοι σας οι Ιταλοί τα μάζεψαν – και τα φέρατε εδώ πανηγυρίζοντας; Πετάτε το μπαλάκι των ευθυνών, ρίχνετε σκόνη στα μάτια μας – νομίζετε – παλεύετε τούτη την άγια ώρα του πένθους και της κατακραυγής να εκμεταλλευτείτε τα παιδιά μας – πάλι- αυτή τη φορά τα ζωντανά, και νομίζετε πως θα τελειώσει γρήγορα!
Όχι, λοιπόν! Όσο περνάει από το χέρι όσων γράφουν και μιλάνε δεν θα τελειώσει γρήγορα!

Πριν τα Τέμπη, τα μαρτυρικά Τέμπη, έχει προηγηθεί ένα άλλο δυστύχημα, το 2018, στο Άδεντρο. Αντίστοιχο με των Τεμπών, αλλά με ελάχιστους νεκρούς, θεωρήθηκε “ανάξιο” λόγου κι έτσι το έκαναν γαργάρα οι προηγούμενοι… Τέσσερις νεκροί εκεί. Προάγγελος του μεγάλου δυστυχήματος, αλλά ποιος νοιάζεται; Μήπως ενδιαφέρθηκαν αυτοί εδώ ν’ ακούσουν τα παράπονα ή τις επισημάνσεις των υπαλλήλων; Γιατί να το κάνουν; Το μόνο που ένοιαζε τις προηγούμενες κυβερνήσεις και αυτή εδώ ήταν ΤΟ Μειωμένο Προσωπικό! Ούτε καν η φύλαξη για να μην κλέβουν τον χαλκό και άλλα σημαντικά πράγματα από τους σιδηροδρόμους!

Τώρα παίζουν την κολοκυθιά! Εγώ δεν φταίω, εσύ φταίς! Φταίει ο σταθμάρχης! Φταίει η θειά μου η χορεύτρια! Φταίει η μαϊμού του Κωλέττη! Φταίει το κακό το ριζικό μας! Φταίει η καφετζού που δεν μας είπε καλά το φλιτζάνι!

Έχετε θράσος! Μεγάλο! Είστε ΟΛΟΙ αλήτες! Παίζετε επικοινωνιακά παιχνίδια με τον θάνατο! Τρέξατε στο πεδίο του δυστυχήματος, από την ΠτΔ, που πήγε και μοίραζε λουλούδια – ας πήγαινε στην Πάολα!- μέχρι τους υπόλοιπους! Τρέξατε στις κηδείες! Κατεβάσατε την πένθιμη μάσκα και τη φορέσατε και ξεχάσατε πως τα καρναβάλια τέλειωσαν!Τρομάρα σας, παλιοψευταραίοι! Και τρομάρα μας που σας ψηφίσαμε και σας ανεχόμαστε! Χωρίς καμία εξαίρεση!Γιατί αφενός εσείς είστε ψεύτες και απατεώνες – και μη θίγεστε όταν το ακούτε γιατί αν ήταν αλλιώς, αλλιώς θα πολιτευόσασταν – αφετέρου οι αφεντιές μας είτε από φόβο είτε από ραγιαδισμό, είτε από σαστιμάρα, είτε από βλακεία σας βλέπουμε να παίζετε σ’ αυτή την ιλαροτραγωδία και δεν σηκωνόμαστε στο πόδι παρά διαμαρτυρόμαστε “διακριτικά”.
Εσείς πάλι, δε χορταίνετε να μας φτύνετε μεσ’ τα μούτρα δείχνοντας πόσο ενδιαφέρεστε πραγματικά για αυτά που συμβαίνουν! Δεν έχετε κανέναν σεβασμό ούτε νιώθετε την ελάχιστη ντροπή! Δεν αισθάνεστε ούτε καν το παραμικρό αίσθημα ενοχής! Γιατί ΔΕΝ είναι δυνατόν να κάνετε, τέτοιες ώρες και στιγμές, πολιτική αντιπαράθεση πάνω από νεκρούς! Ούτε να μιλάνε τα ρεμάλια σας για κ@λοτρένα! Παραιτηθείτε! ΟΛΟΙ! Φύγετε!

Σκοτώνετε τα παιδιά μας, σκοτώνετε τα όνειρά τους έτσι κι αλλιώς, δεν προσφέρετε τίποτα παρά μόνο ανασφάλεια, ύστερα τα δέρνετε, μας δέρνετε, όταν βγαίνουμε να διαμαρτυρηθούμε σιωπηλά για το δίκιο και τον θάνατο!
Στο πλευρό σας έχετε έναν καλολαδωμένο στρατό! Αυτόν που αποτελείται από τάχα “υπερασπιστές της αλήθειας”! Τους απίστευτους αυτούς τύπους που αυτοαποκαλούνται “Δημοσιογράφοι”! Χρόνια τώρα με κάθε τρόπο, σας καλύπτουν, ρίχνοντας πότε πότε ένα κοκαλάκι δήθεν αλήθειας στον λαουτζίκο για να έχει να ασχολείται και να θυμώνει, αλλά τον υπόλοιπο καιρό ασχολούνται με το πώς θα κοιμηθούμε! Πώς θα σας εξυπηρετήσουν στην εξαπάτησή μας και στο σχέδιο της αποχαύνωσης! Μπράβο! Έχετε φτιάξει εξαιρετικούς παπαγάλους! Το σύστημα λειτουργεί άριστα και βγάζει και λεφτά! Σπέρνετε τον τρόμο όποτε θέλετε, διαδίδετε ψεύδη, κολλάτε ρετσινιές, αναδεικνύετε απατεώνες και αμφιβόλου ηθικής ανθρώπους σε “ήρωες” της κοινωνίας και βέβαια τους έχετε δίπλα σας να καλύπτουν την αλητεία σας!

Δεν φταίτε όμως εσείς… Φταίμε κι εμείς! Βλέπουμε την αλητεία και ξεχνάμε πως έχουμε στα χέρια μας ένα δυνατό όπλο που λέγεται «ψήφος»! Μ’ αυτή μπορούμε να σας στερήσουμε τη δυνατότητα να κάνετε όλα αυτά που κάνετε αυθαίρετα! Δεν σας ψηφίζουν τόσα εκατομμύρια μόνο και μόνο για ένα γ@μημένο ρουσφέτι! Προσδοκούμε σε ένα καλύτερο μέλλον! Όχι σε μια χώρα καμένη, με νεκρούς από πυρκαγιές, με ρημαγμένα δάση και σπίτια και κατεστραμμένες επιχειρήσεις, με ανασφάλεια και αγωνία για το μέλλον, με σπίτια που τα παίρνουν οι τράπεζες, χωρίς μέλλον και χωρίς παρόν για τα παιδιά μας! Έχουμε Ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας να σας στείλουμε από εκεί που ήρθατε! Όλους!

Στην πραγματικότητα παίζετε με τον Φόβο μας! Ναι, με τον φόβο. Γιατί όλους μας τρομάζει μια χώρα χωρίς κυβέρνηση κι έτσι κυριαρχεί, λανθασμένα, η αντίληψη “το μη χειρον, βέλτιστον”. Έλα όμως που το “μη χείρον” είναι ίδιο με το “χείρον” που αφήνουμε πίσω! Κι έτσι ξαναγυρνάμε στα ίδια!

 

Ξαναγυρνάμε στα ίδια γιατί υπάρχει και το “βόλεμα”! Γιατί βολεμένοι ήταν οι τύποι στο σταθμό της Λάρισας και σε άλλους σταθμούς! Όπως χιλιάδες άλλοι βολεμένοι απ’ τις κυβερνήσεις σας είναι σε άλλα πόστα χρόνια τώρα και πάμε κατά διαόλου! Έρχονται μετά όλοι οι εξυπνακιστές κι αναρωτιούνται: “Μα τι συμβαίνει πια και τίποτα δεν πάει μπροστά σ’ αυτή τη χώρα;”! Πώς να πάει μπροστά όταν κυριαρχεί ο αμοραλισμός, ο νεποτισμός, η οικογενειοκρατία, το ρουσφέτι, το κολλητιλίκι με τον βουλευτή – ασχέτως αν ο βουλευτής/ βολευτής είναι σοσιαλιστής!- και με κάθε παρατρεχάμενο του “Κόμματος”! Και την κρίσιμη στιγμή, εκείνη την ώρα που θα χρειαστεί να παρθεί η καίρια απόφαση, να γίνει η σημαντική κίνηση, η κρίσιμη ώρα, ΔΕΝ υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος! Αυτός έχει φύγει στο εξωτερικό γιατί εδώ τον έκριναν ακατάλληλο οι … μηχανισμοί!
Αυτό είναι το παρόν μας! Τα παιδιά μας, όταν δεν σκοτώνονται, δέρνονται, βιάζονται, να φεύγουν στο εξωτερικό για να αναγνωριστούν οι γνώσεις, οι ικανότητες, η δυναμική τους! Να δουλέψουν και να πληρωθούν! Να Ζήσουν!!!

Εδώ κινδυνεύουν…

Αναρωτιέμαι μέρες τώρα τι κάνουμε εδώ, σ’ αυτή τη χώρα που δολοφονεί, κυριολεκτικά, τα παιδιά της. Στη χώρα που κυριαρχεί η ανισότητα, το ρουσφέτι, ο ωχαδερφισμός, η ανευθυνότητα και η δειλία, η αδιαφορία και ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας, σαν να μην πέρασαν από εδώ ποτέ οι έννοιες του ανθρωπισμού, της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της αγάπης. Σαν να μην ακούστηκαν εδώ οι φιλόσοφοι ή ο χριστιανισμός… Αναρωτιέμαι γι΄αυτούς τους “χριστιανούς” που έσπευσαν να γράψουν πως όσοι κάνουν τον σταυρό τους πριν ταξιδέψουν δεν παθαίνουν τίποτα ή τον επίσκοπο που είπε πως ο Θεός τιμώρησε τους ανθρώπους για τα καρναβάλια… Αναρωτιέμαι τι κάνουμε σ’ αυτή την πατρίδα που οι δημοσιογράφοι αντί να κυνηγάνε να βγάλουν στο φως την αλήθεια, κυνηγάνε την αλήθεια μη φανεί και χαλάσει τα συμφέροντα που υπηρετούν.
Αναρωτιέμαι… «Σε τούτη την πατρίδα τι γυρεύω…»

 

Λένη Ζάχαρη

Η Λένη Ζάχαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία και Ιστορία στο ΕΚΠΑ. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή "Να με λες Ελένη", από τις εκδόσεις Λέμβος. Αρθρογραφεί στο Περί ου.

This Post Has One Comment

  1. ΜΚ

    ”γυρεύω την αλλαγή και θ’ αγωνιστώ για να την πετύχω”

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.