You are currently viewing Λένη Ζάχαρη: Τα βελγικά λυκόσκυλα κι η απόλυτη ισότητα…

Λένη Ζάχαρη: Τα βελγικά λυκόσκυλα κι η απόλυτη ισότητα…

Ήξερα ότι τα βελγικά λυκόσκυλα είναι εξαιρετικά για αστυνομικά σκυλιά. Αποδείχθηκε ότι και οι Βέλγοι αστυνομικοί είναι πιο καλοί από τα σκυλιά τους!
Βέβαια πού να σταθείς και πού να κάνεις με τόσα που γίνονται; Θες να διακωμωδήσεις την κατάσταση και ο θάνατος του 16χρονου Ρομά δεν επιτρέπει και πολλά… Ανήλικος πατέρας, με παραβατική συμπεριφορά – δεν αντιλέγω – τον οποίο όμως θεώρησε σωστό ο ‘μπαλαμός’ αστυνομικός της ΔΙΑΣ να πυροβολήσει στο κεφάλι… Σήμερα κατέληξε και η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι. Και τι να μυρίζει δλδ; CHANEL No 5; Μερικές φορές η ανθρώπινη ανοησία δεν έχει τέρμα. Μπροστά στον θάνατο, αγαπημένοι μου, είμαστε όλοι ίσοι! Από τους αρχηγούς κρατών μέχρι τους ταπεινούς Ρομά και τα παιδιά της Αφρικής ή των Ινδιών που πεθαίνουν από μολυσματικές νόσους, όλοι είμαστε απίστευτα ίσοι μπροστά στον θάνατο.
Μπορεί να έχεις τη δυνατότητα να “τα πάρεις χοντρά”, να κάνεις τη μεγαλύτερη κομπίνα, να κάνεις το κράτος σου “παράγκα του Καραγκιόζη” – για γνωστό κράτος μιλάω – να βγάζεις τα κουμπούρια και να σκοτώνεις όποιον θες, να κοιμάσαι στην Εκάλη κι εγώ στις παράγκες των Ρομά, να φοράς ρούχα Dior κι εγώ φτηνές απομιμήσεις. Στο διά ταύτα μας περιμένει η απόλυτη ισότητα. Επιπλέον, απόδειξη οι Φαραώ, τίποτα δεν μεταφέρεται σε άλλη διάσταση…

Ξέρω, γίνομαι… μακάβρια. Όχι, είναι ρεαλισμός αυτό και όσοι ασχολούνται με τη λογοτεχνία το ξέρουν καλά. Αν το σκεφτόμαστε πού και πού κι έχουμε αυτό που λένε οι Πατέρες της Εκκλησίας “μνήμη θανάτου”, θα αλλάξουμε ζωή. Ορθότερα, θα σεβόμαστε τη ζωή. Τη δική μας, του Άλλου, των Άλλων. Θα ξέρουμε από όρια. Γιατί τώρα δεν ξέρουμε την τύφλα μας! Και δεν μιλάω για εμάς εδώ μόνο τη μαρίδα. Που στοχαζόμαστε γιατί ο κόσμος πάει όπως πάει και παλεύουμε να βρούμε απαντήσεις. Το πρόβλημα είναι τόσο βαθύ και αφορά την κοινωνία ολόκληρη κι αυτούς που ζουν χωρίς να υπολογίζουν πως ό,τι κάνουν γυρίζει πίσω και ζητάει τα ρέστα. Γιατί η ζωή είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι κι όταν δεν τη σέβεσαι, όταν δεν σέβεσαι κανένα στάδιό της, θα σου δώσει να καταλάβεις όποιος κι αν είσαι πώς έχουν τα πράγματα.

Μπορείς να στήνεις συμφωνίες, μπορείς να εκθειάζεις χώρες που θυσιάζουν ανθρώπους προκειμένου να φτιάξουν μεγάλα έργα – έτσι έκαναν και οι τυραννίες στην αρχαιότητα – κι ύστερα να τα αρπάζεις χοντρά και να ζεις ζωή μεγαλείο ενώ άλλοι πεθαίνουν από πείνα, μπορεί να σκοτώνεις με ευκολία, Όμως η ζωή τιμωρεί τους ασεβείς.

 


Τα βελγικά λυκόσκυλα κάνουν άριστα τη δουλειά τους σε κάθε τομέα. Αλίμονό σου όταν σε πάρουν χαμπάρι…

Αλίμονό σου κι όταν ξεχάσεις τον πιο μεγάλο νόμο της ισότητας…

Λένη Ζάχαρη

Η Λένη Ζάχαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία και Ιστορία στο ΕΚΠΑ. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή "Να με λες Ελένη", από τις εκδόσεις Λέμβος. Αρθρογραφεί στο Περί ου.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.