You are currently viewing Ξανθή Κουτσογιάννη: (απ)ηχώ την (απ)ουσία. Εκδόσεις Ρώμη

Ξανθή Κουτσογιάννη: (απ)ηχώ την (απ)ουσία. Εκδόσεις Ρώμη

ΛΕΥΚΟ         

Η ματιά μου στην οροφή καρφωμένη
στο λευκό που παγώνει τα αισθήματα
στο λευκό που αχόρταγα ρουφά
ψευδαισθήσεις της ύπαρξης πολύχρωμες.

Λευκό παντού, λευκό της παγωνιάς
του θανάτου λευκάζω.

 

ΠΟΙΗΣΗ ΙΙ

Αυτήν την ώρα που ματώνει ο ουρανός
κι ο ήχος της σιωπής τις διαστάσεις σπάει
συνθλίβοντας συμπαντικές συμβάσεις
έρχεσαι ως μούσα, ασυγκράτητη.
Σ υ ν ο υ σ ι ά ζ ε σ α ι
με την ψυχή, με το μυαλό, με τις αισθήσεις.
Κι εγώ αχόρταγα ρουφάω τη στιγμή κατά –
πώς θάνατος ή και ζωή είν’ έρωτας.

 

Βιογραφικό
Η Ξανθή Κουτσογιάννη (γεν. Λαμία), πολιτισμολόγος, εργάσθηκε είκοσι επτά συναπτά έτη ως ταξινόμος, στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της γενέτειράς της. Αρθρογράφησε επί δεκαετία στον “Παρατηρητή της Φθιώτιδας”. Εξέδωσε τέσσερις  ποιητικές συλλογές: “Υπέρηχοι” (1991),  “Πέρα απ ’τον ορίζοντα” (Καλέντης 1994),”Νυχτωδία” (Καλέντης 2006), “Η έκσταση της σιωπής” (Γαβριηλίδης  2015). Μέλος της Ε.Ε.Λ., της PEN Greece, του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων, διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του, καθώς και της Σ.Ε. στο περιοδικό του Ομίλου “Φθιωτικός Λόγος”.

Παυλίνα Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 3 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και έχει γράψει σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.