You are currently viewing Θεόδωρος Εσπίριτου: Το ακρωτήριο της Κασάνδρας. Εκδόσεις ΟΤΑΝ

Θεόδωρος Εσπίριτου: Το ακρωτήριο της Κασάνδρας. Εκδόσεις ΟΤΑΝ

Σε μία παρακμασμένη έπαυλη της Χαλκιδικής, στο Ακρωτήριο της Κασσάνδρας, δύο αδελφές, η Αμαλία και η Ματίνα, πρόκειται να συναντήσουν μετά από δώδεκα χρόνια τον αδελφό τους, ο οποίος είχε φυλακιστεί κατηγορούμενος για τον θάνατο του πατέρα τους. Στην οικογενειακή συγκέντρωση έχει προσκληθεί και ο θείος τους με την κόρη του, ο οποίος όμως, όπως θα αποδειχθεί αργότερα, έχει έρθει για διαφορετικούς λόγους. Η έπαυλη, απομεινάρι μιας παρελθούσας «αυτοκρατορίας», θα αποτελέσει την αιτία της σύγκρουσης μεταξύ των μελών της άλλοτε κραταιάς οικογένειας. Το παρελθόν, που στοιχειώνει ακόμα τη μία από τις δύο αδελφές, θα επανέλθει με σφοδρότητα ενώ οι αποκαλύψεις θα ακολουθούν η μία την άλλη σαρώνοντας στο διάβα τους ό,τι φαινόταν πως στέκεται όρθιο, εκπληρώνοντας μία παλιά «προφητεία».

 

Ο Θεόδωρος Εσπίριτου αποφοίτησε από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, από τη Δραματική Σχολή της Ευγενίας Χατζίκου, και από το Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Δημιουργική Γραφή» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Έχει σκηνοθετήσει μέχρι τώρα 48 θεατρικά έργα στον Λυρικό Νότο (Εθνική Λυρική Σκηνή), στο Εθνικό Θέατρο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, Πάτρας, Σερρών, Κοζάνης, Ιωαννίνων και σε ανεξάρτητες ομάδες. Παραστάσεις του έχουν παρουσιαστεί στην Ιταλία, στη Βόρεια Μακεδονία, στο Βέλγιο, στη Γαλλία και στη Ρουμανία. Επίσης, έχει διδάξει Υποκριτική και Σωματικό θέατρο σε πολλές Δραματικές Σχολές και Εργαστήρια, ενώ έχει παραδώσει σεμινάρια και διαλέξεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.
Το θεατρικό του έργο «Inferno, εικόνες μιας έκθεσης» παρουσιάστηκε στο Θέατρο Φούρνος σε σκηνοθεσία του ιδίου, ενώ με μορφή αναλογίου παρουσιάστηκαν τα έργα «Ηλέκτρα, το τέλος της παράστασης», «Delirium Tremens», «Η σχεδία της Μέδουσας» και «Η μικρή Σειρήνα».
Το μυθιστόρημά του «Το Παιχνίδι της Άγρας» που εκδόθηκε το καλοκαίρι του 2020 από τον εκδοτικό οίκο «Κίχλη», βραβεύτηκε το 2021 από την κριτική επιτροπή του περιοδικού «Ο Αναγνώστης», ενώ  ήταν στη βραχεία λίστα της Εταιρείας Συγγραφέων.

Παυλίνα Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 3 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και έχει γράψει σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.