You are currently viewing Λένη Ζάχαρη: Τι σας κάναμε βρε παιδιά;;;   

Λένη Ζάχαρη: Τι σας κάναμε βρε παιδιά;;;  

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα πως κυκλοφορούν υπέροχες μάσκες για όλα τα γούστα και για όλες τις ώρες. Πρωινές, απογευματινές, βραδινές. Μάσκες να δεις! Όχι οι χειρουργικές της μιας χρήσης, οι βαρετές που σε κάνουν να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε νοσοκομείο!


Ξέρω μάλιστα πως όλοι όσοι έπαιρναν προσκλήσεις για πάρτι ή έβγαιναν στις πλατείες αγεληδόν ή κυκλοφορούσαν “ξεμάσκωτοι” μια χαρά ψάχνουν στο ίντερνετ για κάθε λογής πράγμα.
Για τις μάσκες γιατί δεν ψάχνατε πουλάκια μου; Θα γλιτώναμε το
lockdown και βέβαια όλο το χάλι με τα αυξημένα και ολοένα αυξανόμενα κρούσματα, γιατί τώρα έχει κολλήσει ένα σωρό κόσμος, θα γλιτώναμε τον πανικό, την ανισόρροπη αυτή κατάσταση σε κάθε τομέα της ζωής μας!!


Αλλά όχι! Πρέπει να κάνει καθένας το κομμάτι του!
Του Έλληνος το πρόσωπο μάσκα δεν υπομένει, διότι έχει τάσεις αντιδραστικάς!


Δεν λέω, όλοι μας έχουμε προβληματιστεί με το θέμα αυτό. Η καθολική χρήση της μάσκας και η πολύωρη χρήση της ειδικά από κάποιους επαγγελματίες έχει προβληματίσει πολύ, ωστόσο δεν είναι το ίδιο μ’ αυτόν που θα βγει για ψώνια ή βόλτα!
Το έζησα σχετικά πρόσφατα στο νοσοκομείο με ανθρώπους που φορούσαν λάθος τη μάσκα και κοιτούσαν πώς θα τη βγάλουν προφανώς νιώθοντας οι ίδιοι ασφάλεια κοντά στους ασθενείς!!!
Ταυτόχρονα, αυτά που θεωρήσαμε αυτονόητα και ‘κόψαμε’ μεταξύ μας, αγκαλιές, φιλιά, εξόδους με τους αγαπημένους για φαγητό, έναν καφέ με την παρέα σε ένα ειδυλλιακό μέρος, κάποιοι τα θεώρησαν περιττά και όχι μόνο, και προχώρησαν στα γνωστά. Αμφισβήτηση, πάρτυ, συνωστισμός…


Να λοιπόν πού φτάνουμε τώρα. Κι ενώ μιλάει η Κυβέρνηση και οι ειδικοί για τρεις εβδομάδες ας ευχηθούμε ολόψυχα να είναι μόνο τρεις εβδομάδες και να περιοριστεί η επιθετικότητα του ιού ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε πάλι στην “κανονικότητα” και να περιμένουμε να γιορτάσουμε Χριστούγεννα με τις οικογένειές μας!

Λένη Ζάχαρη

Η Λένη Ζάχαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία και Ιστορία στο ΕΚΠΑ. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή "Να με λες Ελένη", από τις εκδόσεις Λέμβος. Αρθρογραφεί στο Περί ου.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.